رنگ در معماری و اسلام
تا به حال به این نکته توجه کرده اید که رنگ از حالتی که نور تکثیر میشود و ارتباط و وحدت ذاتی با درون مایه ی اسلام و یگانه پرستی دارد نشات میگیرد. پس از ورود اسلام به ایران و تحت تاثیر قرار گرفتن فرهنگ و تمدن ایرانی در مقابل فرهنگ افراد بیگانه و مسلمان شدن بیشتر مردمان رنگ در معماری مخصوصا در جنبه های اسلامی هنر معنایی بلند مرتبه به خود گرفت.
به مثال های زیر دقت کنید:
1- رنگ سفید:ن ماد وجود پاک و پاکیزه و توحید و جاودانگی در وجود مطلق خداوند
2- فیروزه ای: یکی از اصیل ترین.رنگ ها در معماری اسلامی فیروزه ای میباشد:فیروزه ای با رنگ آرامش بخش خود انسان را به مراقبه و مشاهده برای خداوند و عبادت او دعوت میکند ،انسان را به آرامش و خودشناسی و تفکر در رابطه با آیت خدا دعوت میکند.
3- آبی: وقتی جایگاه رنگ در معماری را بیشتر میشناسیم دقت مان نیز در پدیده های اطرافمان بیشتر خواهد شد،مثل همین رنگ آبی چه از نوع تیره اش و چه ازنوع روشن و آسمانی اش،تمام انسان ها را متوجه باطن و روحی که خدا در وجود آنان دمیده است میسازد،آبی به راحتی تواند در روح آدمی رسوخ پیدا کند و با روح انسان ترکیب شود ،آبی به معنای ایمان است و تفکر به آخرت و سمبل جاودانگی و پاکی خداوند یکتا.
جایگاه رنگ در معماری
هرچه بیشتر با جایگاه رنگ در معماری آشنا شوید مخصوصا در معماری اسلامی ترکیب رنگ ها هماهنگی آنان شما را به بهترین مسیر عبادت و بندگی میماند.
به همین دلیل است که جایگاه رنگ در معماری مساجد بسیار مهم سپرده شده و با مشاهده ی نقوش کاشی ها و سفیدی نقوش دیوارها تضادی ایجاد می شود که باعث هماهنگی و ارتباط درون انسان با محیط آرامش بخش مسجد می گردد.
پس بهتر و بیشتر به رنگ در معماری ساختمان ها و محل های اطرافتان از جمله اماکن مذهبی دقت کنید از لحاظ روانشناختی ذهنتان آرام گیرد و ارتباطی صمیمانه با خداوند و بندگانش برقرار کنید.
شاید به خواندن این صفحات علاقه داشته باشید:
تابلو چلنیوم ، تابلو سازی ، تابلو مغازه